"Коли щось здається важким, діліть його на частини, доки одна з них не стане достатньо легко здійсненною. Почніть з неї" (Берні Зігель)

вівторок, 1 грудня 2020 р.

 Ми живемо в час, коли більшість з нас не уявляє своє життя без телебачення, мобільного зв’язку, і, особливо, без Інтернету. 

Всесвітня мережа - доступна для кожного, і вона має неоцінне значення для нас - людей. Для когось - це джерело інформації. Для інших – це можливість поспілкуватися з рідними та друзями, які живуть не тільки у рідному місті, але і на іншому кінці світу. Хтось у Мережі отримує знання, хтось знаходить різноманітні способи розваг. Також, сьогодні, в умовах пандемії, багато людей вважають Інтернет помічником у роботі, яка приносить навіть основний заробіток.

Але у будь-якій бочці меду є і ложка дьогтю.
Є ряд негативних наслідків надмірного використання Інтернету. Довготривале перебування у Інтернеті впливає на психологічний стан користувачів, а саме, підвищує дратівливість, знижує увагу та працездатність, погіршує пам’ять та аналітичні можливості мозку. Люди, які довго сидять у Мережі настільки звикають до віртуального спілкування, що втрачають навички реальної комунікації, що в свою чергу призводить до руйнування взаємовідносин між людьми. Через зменшення реальних співрозмовників спрощується мовлення, звужується словниковий запас.
Також, значно погіршується фізичне здоров’я користувачів Інтернету. Сидячий спосіб життя провокує гіпертонію, тромбоз, сколіоз, остеохондроз, артроз , тахікардію, аритмію, збій у роботі шлунково-кишкового тракту (наприклад, закрепи) та порушення сну. І звичайно, постійне зосередження на моніторі чи смартфоні суттєво знижує зір.

Будьте обережні! Бережіть здоров"я!

Немає коментарів:

Дописати коментар