"Коли щось здається важким, діліть його на частини, доки одна з них не стане достатньо легко здійсненною. Почніть з неї" (Берні Зігель)

четвер, 25 листопада 2021 р.

 У ці дні говоримо дуже Голосно! 

Бо насильство не любить розголосу. 

Не мовчіть! А ті хто поряд, не будьте байдужими! Допоможіть! 

Адже   за даними ВООЗ, кожна Третя Жінка у світі потерпає від насильства.

Це може бути твоя подруга, сестра, колега, клієнтка. Саме зараз вона може страждати від домашнього насильства. Близька людина її  б'є, принижує, знущається з неї. Їй дуже потрібна твоя допомога і підтримка. Але розповісти комусь, навіть найближчим, про таке - страшно і соромно.

Покажіть їй, що вам можна довіритись. Що ви  не будете її соромити, засуджувати,  знецінювати, повчати. Нагадай їй, що вона Цінна і потрібна, що вона варта щастя і найкращого ставлення. 

Що потрібно зробити?

  Пофарбуй помаранчевим кольором  нігті, або одягни щось помаранчеве, додай аксесуар такого кольору, зроби фото з жестом підтримки і разом з цим або власним текстом запости у своїх соцмережах. 

І нехай вся стрічка новин  стане помаранчевою, а для замовчування насильства більше не лишиться підстав. 

Чому помаранчевий?

Це офіційний колір протидії домашньому насильству, що символізує світле та вільне від жорстокості майбутнє.   Його ще  називають «flamma amoris et caritatis» — полум'ям любові й милосердя.

Також це офіційний колір глобальної кампанії “16 днів проти насильства”, яка щорічно відзначається з 25 листопада до 10 грудня грудня




Немає коментарів:

Дописати коментар