"Коли щось здається важким, діліть його на частини, доки одна з них не стане достатньо легко здійсненною. Почніть з неї" (Берні Зігель)

пʼятниця, 3 грудня 2021 р.


3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями.




Спілкуючись з людиною із інвалідністю:

📌Коректно звертайтесь до співрозмовника. Не можна називати людину «інвалідом» чи «недієздатним». Єдина правильна характеристика — «людина з інвалідністю».

📌Будьте терплячими. Не ігноруйте людей, яким важко говорити. Під час розмови підтримуйте зоровий контакт, звертайтесь до людини напряму. Не забувайте дивитись прямо у вічі та говорити чітко з тими, у кого є проблеми зі слухом. Деякі люди, які не чують, читають по губах. Тому, коли розмовляєте з ними, треба стояти так, щоб обличчя було добре видно.

📌Допомагайте, але тільки якщо людина цього потребує. Запитайте у який саме спосіб ви можете допомогти, щоб не створити ще більше проблем. Якщо вам відмовили, то не нав’язуйте свою допомогу й не ображайтесь.

📌Припиніть стереотипно мислити. Люди з інвалідністю — повноправні громадяни, які мають змогу навчатись, працювати, вести активний спосіб життя. До людей з інвалідністю треба ставитись так само ввічливо та толерантно, як і до будь-кого іншого.

Немає коментарів:

Дописати коментар