"Коли щось здається важким, діліть його на частини, доки одна з них не стане достатньо легко здійсненною. Почніть з неї" (Берні Зігель)

середа, 23 березня 2022 р.

Суцільний стрес  позначається на самопочутті й соціальних контактах. У такі непрості часи важко зберігати спокій і врівноваженість. Конфлікти можуть виникати на фоні страху та поганого фізичного самопочуття, невизначеності чи незадоволенні елементарних базових життєво важливих потреб. 


📌Перше, що треба зробити — усвідомити, що «нервовий стан» — це нормальна реакція на ненормальні події. Намагаємося адекватно реагувати на роздратування, страх, гнів, сльози оточуючих. 


📌Думаємо, що доброго для себе та інших можемо зробити зараз. Коли увага зосереджена на тому, що я можу і маю сьогодні зробити, не залишається часу на переживання та непорозуміння з іншими.


📌Спрямованість на інших людей і прагнення допомогти стабілізує наш власний емоційний стан, знижує тривожність, зменшує відчуття страху і робить нас менш конфліктними. 


📌Турбуємося про себе. Добре мати якийсь час для себе та задовольняти свої базові потреби: у їжі, сні та відпочинку, теплі, спілкуванні та усамітненні.


Україна переможе!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар