"Коли щось здається важким, діліть його на частини, доки одна з них не стане достатньо легко здійсненною. Почніть з неї" (Берні Зігель)

субота, 25 червня 2022 р.

🎨 Метод уяви


Це чудова вправа для того, щоб заспокоїтися у гострій тривожній, стресовій або панічній ситуації.


❗️Зберігайте собі, але краще - запам’ятайте, щоб у кризовий момент допомогти собі справитися із ситуацією швидше та екологічніше, ніж зазвичай


1️⃣ Уявіть себе де-небудь в гарному, тихому місці, далеко-далеко від нинішніх умов перебування. 


2️⃣ Роздивіться подробиці. Навколо природа чи приміщення? Якщо природа, це гори або море? Чи, може бути, галявина в лісі? Яка панує погода? Чи є навколо тваринки, або, може бути, птахи?


3️⃣ Зверніть увагу на свої відчуття. Спробуйте відчути лісову прохолоду, якщо подумки ви опинилися у лісі, або ж літню спеку, якщо це морське узбережжя. Спробуйте згадати, як відчуваються сонячні промені на вашій шкірі, або ж подих вітру.


4️⃣ При перших же ознаках страху спробуйте пригадати що-небудь приємне з власного життя, з фільму або книги. Наприклад, теплий сонячний день на узбережжі або прогулянку в красивому парку в хорошу погоду. 


5️⃣ Згадуйте або уявляйте щось дуже особисте, цікаве тільки для вас, і якомога докладніше (із звуками, запахами, світлом, кольором) і реалістичніше.


🟢 Чим частіше ви будете тренуватись таким чином, тим легше потім, в потрібний момент, зможете поринути в уявну сцену, уникаючи приступу паніки, тривоги або страху.

Немає коментарів:

Дописати коментар