"Коли щось здається важким, діліть його на частини, доки одна з них не стане достатньо легко здійсненною. Почніть з неї" (Берні Зігель)

понеділок, 29 листопада 2021 р.

 - Чому про одних людей говорять, що у них світла душа, а про інших, що темна? - запитала донька, - адже в душу людини заглянути не можна. Люди можуть прикидатися.

Мати відповіла:

- Коли зустрічаєш людину зі світлою душею, то тобі стає світло. Якщо ти відчуваєш душевний біль, то поруч з такою людиною біль стихає. Така людина буде зміцнювати твою віру в Бога, віру в самого себе, ти відчуваєш тиху радість і надію на щастя, хочеться всіх любити і творити добро ...

- А якщо, начебто, людина говорить все правильно, але мені від її правильності стає погано? Опускаються руки і життя здається якимось безпросвітним? Чи означає це, що людина лицемірна і зла?

- Ні, доню. Це означає, що душі цієї людини не вистачає світла. Що ця людина нещасна, і спілкуючись з тобою неусвідомлено ділиться своєю бідою.

- І що мені робити тоді?

- Світити самій для цієї людини. І чим більше зусиль ти будеш прикладати, щоб світити, тим більше світла тобі дасться! Запам'ятай, світло - це не тільки розмови про Віру і Бога, світло - це привітна Посмішка, Добре слово, Підтримка і Допомога.

Немає коментарів:

Дописати коментар