"Коли щось здається важким, діліть його на частини, доки одна з них не стане достатньо легко здійсненною. Почніть з неї" (Берні Зігель)

середа, 25 травня 2022 р.

ЩО робити, коли "накриває"?

 🍀Як допомогти собі у цей непростий час.🍀


1.☘️ Усвідомлювати свої почуття та визнавати їх. Дати їм право «Бути!» У нас – нормальна реакція на ненормальні обставини. Ви маєте право відчувати злість, ненависть, розпач та агресію. Дозволяючи собі відчувати та визнавати емоції – ми даємо душі відчуття СПРАВЕДЛИВОСТІ.


2. ☘️Чіткий план на день. Не важливо, де кожен з нас знаходиться, але щоб не провалюватися в безодню невизначеності та страхів – потрібно чітко знати ЩО потрібно робити, НАВІЩО і ЯК! Діємо!


3. ☘️Іноді зовсім немає сил та енергії. Хочеться плакати та лежати. Дайте собі час на це. Побудьте в цьому стані стільки, скільки потрібно, а потім знову вставайте та починайте ЖИТИ.


4.☘️ Допомагайте тому, кому важче, ніж вам. Це дає відчуття своєї стійкості та потреби, зберігає самооцінку і не дає «розклеїтися». Сенси- створюють реальність.


5.☘️ Все одно мрійте та вірте! Це теж про нові сенси. Це те, що змушує рухатися вперед, не дивлячись ні на що.


6. ☘️Почуття гумору. Якби не мімчики, веселі відео тік струму не знаю, як ми всі читали б і сприймали новини. Саме гумор допомагає нам пережити та переварити цей тяжкий момент нашого життя.


7.☘️ Підтримка одне одного. Як ти? Що нового? Ти не один! Тебе є комусь підтримати! У ситуації війни подібні слова – дорогого коштують.


8. ☘️Звертатися за допомогою: фізичної, моральної, психологічної. Просити це не про слабкість, це про визнання того, що ти просто ЛЮДИНА і маєш право на підтримку.


9.☘️ Залишатися в будь-якій ситуації ЛЮДИНИ.


Мені дуже подобається одна фраза: Війна закінчиться, а нам потім доведеться з собою жити далі.


Бережіть себе


Немає коментарів:

Дописати коментар