"Коли щось здається важким, діліть його на частини, доки одна з них не стане достатньо легко здійсненною. Почніть з неї" (Берні Зігель)

понеділок, 23 травня 2022 р.

Ефективні поради від емоційного вигоряння.


Як зробити так, щоб ваше життя було приємним у всіх відносинах і ваші ресурси не випаровувалися:


🌸Починайте свій день (тиждень, рік) правильно

З вечора підготуйте одяг, який збираєтеся вранці вдягнути.

Продумайте сніданок, щоб не кидатися від холодильника до столу, можна зробити заготівлю, щоб вранці розслаблено, не підганяючи себе, зібратися і привести себе до ладу.

Поставте будильник на більш ранній час, щоб залишити собі додаткові 5-10 хвилин


🌸Плануйте справи

Пропишіть потрібні пункти плану на день. При цьому важливо розпочинати свій день із приємної справи і лише потім переходити до необхідного. Зробивши важливу справу, ви відчуєте полегшення, подяку самому собі за прикладені старання.


🌸Не забувайте хвалити себе

Говоріть, нагадуйте собі про досягнення, наголошуйте, у яких справах ви особливо досягли успіху. Якщо внутрішній перфекціонізм заважає вам, виписуйте на папір найзначніші досягнення, всі бонуси, які ви отримали за день.


🌸Чергуйте складні завдання з приємними

Якщо ви постійно працюєте на межі своїх можливостей, то не дивно, що ваші сили тануть. Робота на знос не сприяє утриманню ресурсу, і з часом ви починаєте вигоряти. Тому продумуйте свій день так, щоб не було авралу: він пожирає ваші ресурси, і ви опиняєтеся в стані глибокого стресу.


🌸Говоріть про себе лише позитивне

Це правило застосовується як до себе внутрішньої, так і до того як вас бачать оточуючі, тому і в думках, і на людях не допускайте руйнівних оцінних суджень.


#рекомендації

Немає коментарів:

Дописати коментар