"Коли щось здається важким, діліть його на частини, доки одна з них не стане достатньо легко здійсненною. Почніть з неї" (Берні Зігель)

вівторок, 7 червня 2022 р.

 Я постійно читаю новини. Починаю зранку і постійно хочу чи ні тягнусь знову до телефону. Не просто читаю, а відчуваю кожну новину. І в такому, певно зараз, всі. Ми живемо в війні і потребуємо інформації, пояснення подій, що відбуваються навколо нас. Це нормально, але такі дії і шкодять нам. Аби трохи собі допомогти спробуйте ввести прості правила:

1.     Починайте свій день не з новин. Введіть собі правило: ніяких новин поки не поснідали і не попили чаю/кави. Лише після цього відкривайте телефон чи вмикайте новини.

2.     Спробуйте протягом дня обмежувати себе в новинах. Введіть собі правило: новини не частіше ніж раз в годину. А потім спробуйте перевести цей режим на новини раз в декілька годин.

3.     Спробуйте обмежити своє перебування в соціальних мережах. Виділіть для них час і спродуйте притримуватися режиму, який встановили для себе межі користування ними.

4.     Спробуйте не обговорювати новини з іншими або обмежте коло людей чи час, яке ви будете приділяти таким обговоренням.

5.     За час до сну перестаньте дивитися новини. Краще подивіться щось пізнавальне, або хоча наше позитивне відео с хлопцями (ми спеціально шукаємо їх для вас кожного вечора).

Ці правила і складні, і прості одночасно, тому що ми всі застрягли в цьому відчутті інформаційного потоку. Але виходити з нього потрібно та можливо. 

Давайте спробуємо разом.


Немає коментарів:

Дописати коментар