"Коли щось здається важким, діліть його на частини, доки одна з них не стане достатньо легко здійсненною. Почніть з неї" (Берні Зігель)

середа, 29 червня 2022 р.

- Забираючи у нас багато, дуже багато, війна натомість надає своєї неабиякої цінності всьому настільки малому і настільки простому, що це вже неможливо у нас і відібрати, поки ми все ще живі. Вона надає свій глибокий сенс і пронизливий смак усьому настільки буденному та природному, що ми майже й не помічали цього у мирний час. 

Великий дар війни - раптом пізнати у всій неймовірній глибині та божественній простоті щастя свого власного дихання, вдих-видих, божественний смак ковтка все одно якої води або ж шматка все одно якого хліба.

 Яка глибока тиша стоїть між обстрілами! У променях сліпучого  сонця ти раптом помічаєш, що на краях твоїх окопів усе ще ростуть польові квіти. До них прилітають метелики та бджоли. Чи знають вони взагалі, що довкола війна? І хіба ти бачив у своєму житті щось красивіше і досконаліше за ці божественні квіти посеред понівеченого ґрунту? Усі вони разом із тобою. Ніхто нікого ніколи не зрадить. Так у тобі прокидається сила рідної та улюбленої землі.

 Бог простий. Немає нічого простішого за божественну єдність. Опинившись у її простоті, ти перебуваєш в обіймах Бога. Ти читаєш Його знаки всюди, і в усьому ти знаходиш прикмети та обереги для своєї невразливості та сили. Слухай Бога. Він нескінченно тихий. Він нескінченно поруч із тими, хто раптом втратив все зайве, складне, нікому насправді не потрібне. Дивись у небезпеку Його очима. Дивись і не бійся. І люби простоту. На світі немає дару ціннішого за любов до простоти. 

Якби я щось назвав просвітленням, то лише любов до простоти…

 

Igor  Nemoff "Пішохід"

Немає коментарів:

Дописати коментар